Nieuwe elektrische fiets Cowboy betreedt de Nederlandse markt

 In Businessnieuws

De Belgische start-up Cowboy betreedt vanaf vandaag officieel de Nederlandse markt. De award-winning slimme elektrische fiets, speciaal ontworpen voor de moderne urban forens, combineert slimme technologie met een fraai ontwerp.  Het is Cowboy’s visie om dagelijks verkeer in steden naar een hoger niveau te tillen in termen van snelheid, comfort en bewegingsvrijheid. Het elektrische fietsenmerk verbetert de rijervaring door intelligente technologie te combineren met een strak ontwerp en een nauwgezette klantenservice.

Cowboy werd in 2017 in Brussel met succes opgericht en heeft in 2018 een Series-A ronde van 10 miljoen euro van internationale investeerders opgehaald (waaronder Index Ventures, Tiger Global en Hardware Club). Vandaag lanceert Cowboy haar 2019 model en wordt het merk geïntroduceerd in zowel Nederland, Frankrijk als Duitsland. Op de website kunnen vanaf vandaag pre-orders voor het nieuwe model geplaatst worden in alle markten.

Cowboy verwezenlijkt de visie van de oprichter om een slanke, lichte en wendbare, elektrische fiets te creëren, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en aangepaste montage. De fiets weegt slechts 16 kilo en heeft een lichte, compacte en verwisselbare batterij met een bereik van maximaal 70 kilometer. De fiets past zich meteen aan vanaf het moment dat de rijder start met trappen. Heeft de rijder meer kracht nodig? De automatische motorassistentie detecteert dat gelijk en past zich aan, zonder dat de rijder hoeft te schakelen. Door de geïntegreerde voor- en achterlichten valt de fiets goed op in het verkeer, terwijl het achterlicht tijdens het remmen feller licht geeft.

Pre-orders vanuit Nederland worden vanaf vandaag geaccepteerd via de Cowboy website cowboy.com. Testritten zijn ook te boeken in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Cowboy rijdt naar de consument toe binnen het centrum van de betreffende stad.
Daarbij biedt het bedrijf ook een netwerk aan service partners door het gehele land. Cowboy is te koop voor €1.990,-. Cowboy onderzoekt de mogelijkheden om een flagshipstore in Nederland te openen

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.
0